pátek 1. května 2015

Pampeliškový med






300 - 350 květů pampelišek, 1 l vody, 1 kg třtinového cukru, šťáva z jednoho citronu

Květy jsem ve vodě lehce svařila asi 15 min., nechala louhovat 24 hodin. Pak jsem scedila přes jemnou tkaninu a pořádně vymačkala všechnu šťávu. Přidala jsem cukr, šťávu z citronu a vařila asi 1,5 hod. Med lehce zhoustne, je moc chutný a zdravý :-)

TOFU pomazánka




Ukázka, jak může vypadat rychlá večere :)

Pomazánka:
uzené tofu
majolka
+
zálivka (svaříme kečup, hořčici, cukr, ocet)

Salát je klasický zeleninový s medovo-horčičnou zálivkou a mozzarellou + navrch dávám ještě teplou lehce osmaženou cuketu s česnekem. Je to mňamka.

Želé rychlovka


Vrstvy:

cukrářské piškoty
tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, vanilkový cukr
ovoce
dortové želé

Jednoduše - chutně :-)

Barevný svět