Instagram

Moje další blogy

čtvrtek 28. srpna 2014

Cuketový koláč s mákem a svěží polevou

Recept:

Ingredience:
200 g polohrubá mouka
200 g nastrouhaná cuketa
120 g krystalový cukr
75 ml olej
2 vejce
půlka PRDOPEČ

Poleva:

200 g moučkového cukru
2 lžíce horké vody (kdo má rád citron, ubere vodu, přidá více šťávy)
2 lžíce citronové šťávy

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání

PŘED a PO

 Puntíkatý vzor - tvrdší zadní díl časopisu
Nápis Tea - hnědá čtvrtka, bílá pastelka
Vše zalaminováno a nalepeno izolepou na dózu



Nápisy na čajovou dózu



Tak jsem se pustila do výroby štítku na čajovou dózu a vznikly 2 návrhy :) Je to nakreslené slabým černým fixem a modrým gelovým perem, druhý návrh mi připomíná cibulákový porcelán, což ani nebyl záměr, jen jsem vzala to, co mi do ruky přišlo.
A čaj už bude mít své místečko, teď ještě nápisy zalaminovat a nalepit na čajovou dózu, původně to byla dóza na kávu, ale nebyla úplně ideální a káva tam vlhla, takže šup tam s čajovými sáčky.

Kynutý koláč s tvarohem a rebarborou



Kynuté těsto:

190 g hladké mouky
30 g cukru
25 g másla
1/4 droždí
50 ml mléka
1 vejce
sůl

Drobenka:
25 g másla
40 g polohrubé mouky
30 g cukru
1 vanilkový cukr

Náplň
tvaroh, vejce, cukr
(mák, mléko, cukr)

Další alternativou u nás byla maková náplň a švestky, ale bohužel něco bylo rychlejší než foťák :)))

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání







  


Rychlý makový závin



Na kupované listové těsto rozprostřeme makovou směs (mletý mák, mléko, cukr), zarolujeme, potřeme vajíčkem a pečeme. Před podáváním dle chuti pocukrujeme.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání

Domácí syrovátkový chléb

Jak zní jedno slovanské přísloví: "Chleba se nikdy nepřejíš"
A proto jsem pro náš denní chleba zkusila tuto variantu:

Ingredience

400 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné celozrnné mouky
300 ml syrovátky - kupuji sušenou
+ voda cca 200 ml
1 lžička celého kmínu
1 lžička sušeného droždí
slunečnicová semínka
sůl

Zaděláme jako na chléb bez hnětení a pečeme.
(viz. můj recept)
http://hobbylka.blogspot.cz/2013/10/sisa-chlebovy.html




Podávali jsme s domácím pařížským salátem:
(měkký salám, sterilované okurky, hrášek, cibulka, hořčice, ocet, cukr, sůl, pepř, majolka, worchester)



Jak využít bílé fazole - stylový nápis




Z kartonu vystřihneme dle fantazie požadovaný tvar - já zvolila tento nápis, můžete i různé kvítky, rámečky atd. Karton jsem pro jistotu natřela bílou akrylovou barvou, aby to zbytečně neprosvítalo.

Fazolku lepíme jednu po druhé tavnou pistolí a je to :-)

Zapečené ♥pizza♥ housky


Rychlovka k večeři vznikla následovně:

Na kaiserky poklademe směs:

- rajčata
- žampiony
- šunka
- poličan
- gouda
- oregano
- rozpuštěné máslo

Vše dávám podle chuti.

Zapečeme a podáváme.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
  Dobré chutnání

Letní čokoládová zmrzlina


Banán nakrájíme na kolečka a dáme zmrznout, poté ho přemístíme do mixéru, přisypeme hořké kakao, zředíme mlékem a osladíme medem. Rozmixujeme a podáváme. Vznikne móóóc dobrá zmrzka.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání

úterý 19. srpna 2014

Brownie do hrnečku - minutová rychlovka z mikrovlnky







Jak na minutovou rychlovku:

Suroviny:

50 g hladké mouky
15 g hořkého kakaa
60-70 g moučkového cukru
špetka soli a skořice

60 ml vody
2 lžíce oleje
kapka vanilkového aroma

Sypké suroviny pořádně promícháme a přidáme suroviny tekuté. Vznikne jemná hladká hmota, kterou zapneme na 1 min. a 30 sec. na maximální výkon.

Já použila bio kakao z nepražených bobů, takže jsem ani neměla tolik špatné svědomí, že mlsám čokoládu.
Podávala jsem se zakysanou smetanou a domácí meruňkovou marmeládou.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání








sobota 2. srpna 2014

Těstovinový salát bez majonézy




 ...lehká varianta pro léto...
Doma byla chuť na těstovinový salát, ale už jsem ho nechtěla dělat tradičně se šunkou a majonézou, proto jsem koumala, jakou jinou zálivku použít a vznikla tato:

Hořčično-medovo-bylinkovo-jogurtová :)))

dijonská hořčice
med
bylinky - použila jsem sáček od Knorru - Salad Dressing bylinkový, většinou ho kupuji v Albertu
(na fotce je italský, ale bohužel varianta "bylinkový" letěla do koše, ještě než jsem ji stihla vyfotit)
jogurt
olivový olej
sůl, pepř
trošku vody


Promícháme s těstovinami, do kterých jsem ještě přidala uzeného lososa, rajčata, papriku a jarní cibulku. Na dochucení jsem použila čerstvý pepř.

Byla to dobrá změna.

Lehká varianta pro léto :-)


~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
  Dobré chutnání

Kynuté buchty s tvarohem a meruňkami

Kynuté těsto:


400 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
špetka soli
3 lžíce krupicového cukru
2/3 droždí
1 vejce
240 ml mléka
50 ml oleje

 

Vypracujeme těsto, rozdělíme na bochánky, z kterých uděláme placičky, do kterých plníme tvarohovou náplň a meruňky. Buchty naskládáme do pekáče a potřeme sádlem. Pečeme asi 25 min. na 180 °C. Pocukrujeme.



~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
 Dobré chutnání

Mřížkový koláč - ♥srdíčkový♥

Koláč je z lineckého těsta, chutný je s tvarohem nebo marmeládou, nejlépe s obojím :)

Andělský zákusek - české tiramisu


Lehce nadýchané, jemné, svěží. rozplývající se na jazyku - takové je podle mě tiramisu - a navíc nenáročné na přípravu:

Suroviny hezky česky:

2 šlehačky
2 pomazánková másla
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
 holandské kakao
piškoty, bebe sušenky
rozpustná káva, rum

 Ušleháme šlehačku a do ní přišleháváme pomazánkové máslo, tvaroh a zakysanou smetanu. Hmotu osladíme cukrem a plech poklademe bebe sušenkami nebo cukrářskými piškoty, které předem lehce namočíme v kávě s rumem.

Množství výše uvedených surovin upravíme podle velikosti formy, tvaroh nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat - podle chuti.

Skládáme sušenky, hmota, sušenky, hmota a nakonec posypeme holandským kakaem.


~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
  Dobré chutnání