úterý 14. října 2014

Domácí sladká chilli omáčka


Suroviny:

100 ml jemnějšího octa (vinný či rýžový)
170 g - 200 g cukru
4 lžíce vody
4 stroužky česneku
chilli papričky dle chuti (já dala 4 mini sušené, ale extra pálivé)
1 lžíce solamylu
1 lžíce studené vody na rozmíchání solamylu
1/2 lžičky soli
1 malá lžička rajského protlaku pro barvu

Do kastrůlku dáme ocet, cukr, vodu a zahřejeme. Když se cukr rozpustí, přidáme česnek, chilli papričky a rajský protlak. Osolíme. Po chvíli přilijeme solamyl rozpuštěný ve vodě a vaříme do zhoustnutí.

S octem, cukrem a chilli papričkami je třeba experimentovat, aby vznikla ta pravá chuť pro každého z nás. 



~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání a příjemné experimentování

Žádné komentáře:

Okomentovat