sobota 2. srpna 2014

Andělský zákusek - české tiramisu


Lehce nadýchané, jemné, svěží. rozplývající se na jazyku - takové je podle mě tiramisu - a navíc nenáročné na přípravu:

Suroviny hezky česky:

2 šlehačky
2 pomazánková másla
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
 holandské kakao
piškoty, bebe sušenky
rozpustná káva, rum

 Ušleháme šlehačku a do ní přišleháváme pomazánkové máslo, tvaroh a zakysanou smetanu. Hmotu osladíme cukrem a plech poklademe bebe sušenkami nebo cukrářskými piškoty, které předem lehce namočíme v kávě s rumem.

Množství výše uvedených surovin upravíme podle velikosti formy, tvaroh nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat - podle chuti.

Skládáme sušenky, hmota, sušenky, hmota a nakonec posypeme holandským kakaem.


~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
  Dobré chutnání





1 komentář:

  1. Kousek bych si dala, fakt že jo:-))
    p.s. buchty taky:-))

    OdpovědětVymazat