pondělí 16. března 2015

Krtkův dort


Varianta č. 1: pro oslavence





Varianta č. 2 - domácí - rovná :)


Nene, tento není ze sáčku, ale je to poctivá domácí příprava:

Suroviny na 1 dort:
(forma asi 24 cm)

100 g moučkového cukru
100 ml oleje
2 vejce (zvlášť žloutky, bílky)

180 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
prášek do pečiva

125 ml mléka
1 lžíce rumu

Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s kakaem a prdopečem a spojíme mlékem s rumem a nakonec vmícháme sníh.

Formu jsem vymazala máslem a vysypala kokosem.

Pečeme asi na 180 °C 20 min.

Náplň je šlehačka (2 ks) se strouhanou čokoládou na vaření (asi 50 g), v druhé rovné variantě jsem použila pouze 1 šlehačku.

Po upečení necháme vychladnout, vydlabeme, poklademe banány (asi 3 ks), potřeme šlehačkou 
a pokryjeme rozdrobeným korpusem.


~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání




2 komentáře:

  1. Jo, tak ten dělám často .... hlavně proto, že se mi korpus vždy vyboulí.-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Obe varianty vypadaji bajecne, diky, ukladam si recept!

    OdpovědětVymazat