neděle 25. října 2015

Francouzský koláč




Těsto:

150 g hladké mouky
80 g změklého másla
1 lžíce vody
1 lžíce moučkového cukru

Náplň:

5 jablek
40 g másla
110 g třtinového cukru

Na másle rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme jablka na půlměsíčky, dusíme asi 10 min. na pánvi.

Vypracované těsto vyválíme na placku

Na pečící papír jsem vyskládala podušená jablka a pokryla plackou z těsta. Pečeme asi 30 min. na 170 °C. Hotový koláč obrátíme, podáváme s kopečkem zakysané smetany.

TIP:

Z jablečných slupek jsem uvařila čaj a osladila ho vodou, kterou jsem slila z jablíček po dušení.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání


Žádné komentáře:

Okomentovat