úterý 13. června 2017

Masala kuličky z červené čočky



Suroviny:

200 g červené čočky
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce šťávy z pomerančů
3 lžičky garam masaly (indické koření)
1 plechovka rajčat
plechovka kokosového mléka
ovesná mouka, hraška

Uvaříme čočku, slijeme vodu a necháme okapat. Přidáme 1 cibuli a 2 stroužky česneku, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžičky garam masaly. Směs zahustíme ovesnou moukou a hraškou, tvarujeme kuličky.

Na omáčku orestujeme cibuli a česnek, přisypeme garam masalu a společně restujeme. Zalijeme rajčaty a kokosovým mlékem. Dochutíme pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme. Přidáme kuličky a asi 15 minut vaříme. Průběžně mícháme.

Koření garam masala lze vynechat, i tak je to moc dobré.

Příloha basmati nebo jasmínová rýže.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání

2 komentáře:

  1. Vypadá to báječně, přišla bych na ochutnávku :-) Chuť bude určitě zajímavá. Já ráda zkouším trošku exotické recepty.

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsme to snědli, ale na příště schovám :-) Moc ráda tohle jídlo vařím, už má místo v našem jídelníčku.

    OdpovědětVymazat