středa 2. července 2014

Kefírové točenky s bylinkami







Na těsto budeme potřebovat:

300 g hladké mouky

200 g hladké chlebové mouky

100 g pohankové hladké mouky (když nemáme pohankovou, nevadí, navýšíme poměr hl. chlebové mouky o 100 g)
300 ml kefíru 
1 kostka droždí (dala jsem půlku a trochu sušeného)
lžička cukru 

5 polévkových lžic oleje
2 lžičky soli

mleté lněné semínko - přidala jsem na ozvláštnění


čerstvé bylinky - petrželka, medvědí česnek, já dala i libeček



vejce na potření


na posypání - sezamové, dýňové a slunečnicové semínko

Těsto zpracujeme ručně nebo v pekárně a necháme asi hodinu kynout, potom rozdělíme asi na 9 stejných dílů, vyválíme hada a točíme. Potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme asi na 180 °C cca 20 - 25 min.

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
 Dobré chutnání




3 komentáře:

  1. Tak ty vypadají dobře .... a tatarák bych taky mohla zkusit, schválně jestli chlapi poznají co to je:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Po mase nechutná, ale rozhodně stojí za to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, točenky vypadají úžasně. Já bych si je dala ke grilovanému masíčku :-)
    i když samotné budou určitě také dobré. Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat