Na těsto budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
200 g hladké chlebové mouky
100 g pohankové hladké mouky (když nemáme pohankovou, nevadí, navýšíme poměr hl. chlebové mouky o 100 g)
300 ml kefíru
1 kostka droždí (dala jsem půlku a trochu sušeného)
lžička cukru
5 polévkových lžic oleje
2 lžičky soli
mleté lněné semínko - přidala jsem na ozvláštnění
čerstvé bylinky - petrželka, medvědí česnek, já dala i libeček
vejce na potření
na posypání - sezamové, dýňové a slunečnicové semínko
Těsto zpracujeme ručně nebo v pekárně a necháme asi hodinu kynout, potom rozdělíme asi na 9 stejných dílů, vyválíme hada a točíme. Potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme asi na 180 °C cca 20 - 25 min.
~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání
Tak ty vypadají dobře .... a tatarák bych taky mohla zkusit, schválně jestli chlapi poznají co to je:-)))
OdpovědětVymazatPo mase nechutná, ale rozhodně stojí za to :)
OdpovědětVymazatMňam, točenky vypadají úžasně. Já bych si je dala ke grilovanému masíčku :-)
OdpovědětVymazati když samotné budou určitě také dobré. Moc zdravím Anny