pondělí 19. ledna 2015

Domácí ČOČKOburger




Suroviny:

1 hrnek(asi 400 ml) čočky - půlka hnědé, půlka červené
2 stroužky česneku
2 mrkve
1/4 celeru
majoránka
1 vejce
vločky, strouhanka
sůl, pepř

Čočku uvaříme, po vychladnutí přidáme nastrouhanou mrkev a celer, přidáme ostatní ingredience, promícháme a tvoříme karbanátky.

Dáme do trouby asi na 15 min. a než vyndáme, poklademe karbanátek sýrem. Mezitím tam můžeme přidat i housky na rozpečení, pokud se Vám vejdou na plech.

Rozpečené housky na hamburgery (nebo jiné) pokapeme oblíbeným dresingem, dáme salát, karbanátek, kečup, rajče, nebo co kdo má rád.

Hotové čočkoburgery prodávají ve zdravé výživě, ale chtěla jsem vyzkoušet domácí variantu a výsledek mě překvapil - opravdu moc dobré. Tolik čočky by jinak člověk asi jen tak nesnědl :)

~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~
Dobré chutnání



3 komentáře: